Sykt morsomt!

En lilla og oppsiktsvekkende plakat roper etter oppmerksomhet med store lysende bokstaver: HYPOKONDEREN. Action Teater gjør det igjen. De tar sats og hopper inn i store krevende produksjoner som er originale og spennende. Tidligere har teateret satt opp teaterforestillinger som «Boeing Boeing», «Little shop of horrors», «Closer» og flere egenskrevede stykker som blant annet «Det søte liv».

Action Teater holder til i Rælingen og er en amatørteatergruppe som består av en gjeng voksne utdannede skuespillere som har et brennende engasjement for teater. Nå har de gått løs på den satiriske komedien Hypokonderen, og etter tre forestillinger i Lillestrøm er lovordene mange. "Lyst å le i 2 timer - kjøp billett nå!", "Imponerende kullisser, kostymer og spill", "Forestillingen var verdt pengene – og vel så det. Det var gode skuespillere, bra energi, ikke noe som ikke fungerte og veldig morsomt, godt jobbet. Terningkast 6!" er blant tilbakemeldingene Action har fått fra publikum.  

Nå inviterer de til en ekstraforestilling på hjemmebane, nærmere bestemt Ravinen i Rælingen. Lørdag 12. november spiller de stykket en siste gang, i den splitter nye Fleksisalen. For å toppe det hele har de bestemt seg for å gi gratis inngang til alle seniorer. Om bakrunnen for dette sier Mie P. Andberg, som er produsent og grunnlegger av Action Teater: "Vi ønsker å bidra med god underholdning for de eldre. Det er ofte kulturarrangement for barn i kommunen og det er kjempebra, men vi må også tenke på de eldre som ikke kommer seg ut like ofte, både på grunn av økonomi og tilbud i nærområdet. Derfor ønsker vi å invitere til en skikkelig teateropplevelse i hjertet av Rælingen». 

Hypokonderen er et eldgammelt stykke skrevet av den Franske forfatteren Mollière, som døde da han selv spilte hovedrollen i sitt eget stykke. Den innbilt syke Argan lover bort sin datter til en legesønn slik at han alltid skal kunne ha fri tilgang til de medisinene han tror han trenger. I mellomtiden har Argans datter forelsket seg i en annen mann, og dermed er forviklingene i gang. Skal en ung kvinne kunne gifte seg med hvem hun vil? Hva er egentlig Argans kone ute etter? Og er Argan egentlig syk? Dette vil man kunne finne ut svarene på dersom man ser den første og eneste fremvisningen av stykket i Ravinen lørdag 12.november.

Billetter til stykket finner man her: HYPOKONDEREN
Merk at man må reservere billett selv om man skal betnytte seg av gratistilbudet. 

 

 

Publisert
11. november 2022
Skrevet av