Linn Wie Grammy-nominert

For bare seks år siden sto hun i Marikollen kultursal og tok imot kommunens kulturstipend. Nå er hun nominert til en av de gjeveste prisene i musikkbransjen - sammen med selveste Paul McCartney!

Det var nok ingen i salen som var i tvil om at vi kom til å høre mer fra denne unge jenta da hun i 2014 presenterte kunsten sin under Rælingskvelden. Men at det skulle bli i forbindelse med en Grammy-nominasjon lå kanskje ikke helt i kortene. Hun var nemlig i sluttspurten på en utdanning som grafisk designer i København. Kulturstipendet skulle hun bruke til å dekke deler av et utvekslingsopphold i Toronto, der hun særlig var begeistret for den gode undervisningen i tekniske designferdigheter og designprogrammer. 

Allerede denne kvelden viste hun frem cover art som hun hadde laget for ulike band, og dette har hun tydeligvis fortsatt med. For det er i kategorien "Best boxed or special limited edition package" hun i samarbeid med tre andre er nominert som beste art directors. Én av disse andre tre er Paul McCartney, og det er hans utgivelse Flaming Pie (Collector's Edition) de har samarbeidet om. Utgivelsen er en del av en serie, den såkalte Paul McCartney's Archive Collection, og det er verdt å merke seg at en av de tidligere utgivelsene i serien (Wings Over America) faktisk vant en Grammy i samme kategori i 2013. Så gjenstår det å se om det bærer helt til topps denne gangen også. Vi gratulerer Linn og de andre så mye med nominasjonen og venter litt ekstra spent på utdelingen i år!

Publisert
30. april 2021
Skrevet av
ADMIN iRælingen