Digital innsamlingsaksjon

For menighetene i Rælingskirken betyr fastetid også FASTEAKSJONSTID! Fasteaksjonen er Kirkens Nødhjelp sin årlige innsamlingsaksjon for å bidra til en mer rettferdig verden. I mange år har det vært fokus på rent vann. Nærmere 800 millioner mennesker i verden lever uten tilgang på rent vann. Aldri før har rent vann vært så viktig som i 2020.

Da hele verden havnet i krise var det godt å ha mange års erfaring, kunnskap og arbeid med vann i ryggen. På rekordtid kunne Kirkens Nødhjelp bygge håndvaskstasjoner, kjøre ut vannbiler og drive opplæring i hygiene for å forebygge Covid-19. Dessverre står de overfor mange utfordringer i 2021 også. Flere land møter nå sin andre bølge av pandemien. Vi har sett Malawi grave massegraver, sykehus fylles opp og land stenges ned.

Akkurat nå gjør menigheter over hele Norge seg klare til å gjøre en forskjell. Til å Forandre noe for andre. Det gjør de gjennom å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. Konfirmantene har en helt spesiell rolle i fasteaksjonen selv om de i år ikke får gå med bøsse. De har sin egen innsamling på SPLEIS, og det er mulig å gi penger i denne digitale bøssa ved å gå til denne linken: https://spleis.no/166969

For første gang blir Rælingens aksjonsdag arrangert LIVE på Facebook 23. mars, fra Øvre Rælingen kirke. Link til direktesendingen på Facebook ligger her: https://fb.me/e/RTDOXgOE

Fra kl. 19 er det direktesending med musikk, spennende gjester, utfordringer og "staben byr på seg selv"-auksjon. Blant gjestene  er ordfører Ståle Grøtte, samt Embla Mathisen, leder av CHANGEMAKER, som er Kirkens Nødhjelp sin ungdomsorganisasjon. I tillegg skal staben få kjørt seg DERSOM Rælingen når de ulike målene de har satt seg for innsamlingen. Vil du f.eks. se sognepresten danse TikTok-dans eller menighetspedagogen bade i sjøen? Eller høre kantor Åse Torill Løvoll og kateket Monika Skaalerud i en orgel og tuba-duett?

Sendingen byr også på musikalske innslag med Anne Marte Slinning og Alf Knutsen, uavhengig av hvor mye penger som kommer inn. Tune in på sendingen og vær med å bidra til Kirkens nødhjelps livsviktige arbeid for vann.

Hvis du har lyst til å gi et bidrag til aksjonen kan du gjøre det her: https://www.facebook.com/donate/873044683267153/

Publisert
19. juli 2021
Skrevet av