I krigens kjølvann: Dette livet eller det neste

I KRIGENS KJØLVANN er en ny rekke med bokbad som vi skal ha på Rælingen bibliotek våren 2020. Serien med bokbad vil fokusere på nyere norsk litteratur som har ulike kriger som tema. Bøkene vi tar for oss er både fagbøker, men også skjønnlitterære. Alle bokbadene vi har i denne serien er uavhengige av hverandre, selv om temaet krigslitteratur er det samme.

I nyere tids krigslitteratur får man et nyansert innblikk i hvordan menneskers valg påvirker deres eller slektningers liv. Dette ønsker vi å se nærmere på, i tillegg til at vi spør forfatteren hvorfor vedkommende har valgt å skrive som de gjør, hvilke valg forfatteren har måttet ta underveis med mer.

Biblioteksjef Pia Løfshus vil bokbade forfatter Demian Vitanza om boka Dette livet eller det neste. Den ble gitt ut i 2017.

Boka handler om en norskpakistaner som ble fremmedkriger i Syria. For fire år siden holdt Vitanza et skrivekurs for innsatte i et norsk høysikkerhetsfengsel. Der møtte han en returnert fremmedkriger som ville fortelle ham sin historie. Denne boka er et resultat av over 100 timers samtale mellom dem.

Bokbadene vi kaller I krigens kjølvann er sponset av Fritt Ord. Dette er det siste bokbadet i rekken. Tusen takk til Fritt Ord!

Velkommen! 

Foto: Trine Poppe

Billetter til I krigens kjølvann: Dette livet eller det neste

  1. Ons 29. apr kl 19:00 Rælingen bibliotek Litteratur Gratis Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_