Klart for Kulturuka

Nå er Kulturuka 2019 rett rundt hjørnet, og ca. 30 arrangører står klare til å gi innbyggerne i Rælingen en uke fylt med store og små opplevelser.

Kulturuka i Rælingen, som arrangeres første uka i september hvert år, består for det meste av arrangementer i regi av frivillige foreninger. De byr på alt fra guidede skogsturer og kanopadling, til bryggedans og konserter. Samtidig som foreningene får vist frem aktiviteten sin til et bredere publikum, gir de kommunens innbyggere muligheten til gode kulturopplevelser i sitt eget nærmiljø. De kaller vi vinn-vinn! 

I år går startskuddet for Kulturuka fredag 3. august. Den dagen kan du blant annet bli med på flaggermustur ved Myrdammen. Vi "jakter" på de fascinerende skapningen med ultralyddetektor og lærer masse underveis. Kjempespennende for både store og små! Dagen etter kommer et annet høydepunkt for de minste, nemlig teaterforestillingen "De tre små griser" i Marikollen kultursal. På scenen står bl.a. skuespiller Kim Eidhagen som vi kjenner fra både TV og teaterscenen. Søndag 1. september ønsker Stall Nordstjerne velkommen til åpen stall, og mandag blir det paneldebatt om kultur i biblioteket. Tirsdag 3. september kan du teste om korsang er noe for deg, mens onsdagen byr på muligheter for deg mellom 10 og 30 som har lyst til å prøve deg som skuespiller! Torsdagen kan du kose deg med et glass vin i trivelige Sandbekkstua mens du lytter til Frode Johansen, "en av Norges beste låtskrivere". Fredag 6. september byr på muligheten til å finne ut hva cosplay er, og lørdag kan du ta deg en svingom på Nordhaga kafé sin moderne variant av bryggedans. Siste dagen i Kulturuka, altså søndag 8. september, kan du for eksempel tilbringe på Den kulturelle markedsdagen på Rælingens flotte bygdetun. Ta tøffetoget fra Rælingen rådhus til tunet (10 kr. pr. pers), kjøp deilige sveler i kafeen, handle torgvarer i landhandleriet og kos deg med underholdningen fra utescenen! 

Dette er noen av de mange og varierte tilbudene i Kulturuka 2019. Bla i programmet som er sendt ut i posten til alle husstander i Rælingen, eller les det HER, og finn noe som passer for akkurat deg! Vi gleder oss, og håper du gjør det samme. 

_
_
_